Works / Väntans proportioner på MAN

vernissagekort360x350

Väntans proportioner

20 maj – 6 september • Fri entré

MAN – Museum Anna Nordlander presenterar sommarens utställning: Väntans proportioner med Paula Urbano.

”Väntans proportioner” är en utställning som tar plats både i MAN:s utställningshall och i parken på Nordanå. Med verk skapade i olika medium som foto, film och installation utforskar Paula Urbano frågor som hänger ihop med identitet, migration och plats.

Som besökare kommer du att tas på en känslomässig vandring, från instängdhet och ofrihet, via en rastlös väntan för att slutligen bli del av en större historia. I tre separata delar möter vi sidor av en berättelse. Vi stiger in i den värld som var, och är, F’s. F är mannen som sökte asyl i Sverige men utvisades och som Paula Urbano lärde lärde känna. Vilka kroppsliga erfarenheter innebär det att leva i ovisshet, att lägga sitt öde i någon annans händer? Med referenser som Don Quijote gestaltas ett möte som också berör konstnärens uppgift. Som besökare navigerar du bland flera möjliga historier och konfronteras kanske med sina egna fördomar längs vägen.

Paula Urbano skriver att hon hoppas att hennes verk ska fungera som katalysatorer för samtal om identitet, representation, vad rasism är eller vad det kan vara. Att öppna upp för ett grubbleri för att det ska bli lättare att prata om existentiella funderingar i vardagen.

Paula Urbano har visat sina verk i utställningar i bland annat Buenos Aires, Miami, Santigo de Chile, Stockholm och Katrineholm. Hennes filmer har förutom på museer och gallerier visats på festivaler som Oberhausen Short film festival and Göteborgs Internationella Filmfestival. Paula Urbano är född i Huddinge, Stockholm och har en magsiterexamen i konst från Konstfack.

News

I anslutning till utställningen arrangeras följande program:

onsdag 20.5 kl. 18.30 Vernissage med Paula Urbano

tisdag 9 juni kl. 13.30 Anders Jansson guidar i utställningen

tisdag 23 juni kl. 13.30 Anders Jansson guidar i utställningen

lördag 15 augusti 13.30 Anders Jansson guidar i utställningen

tisdaf 25 augusti 18.30 Artist talk med Paula UrbanoThis entry was posted in Home, News, news. Bookmark the permalink.