Works / Plats och identitet Filmdagar på Arkdes.

filmfestival-bild-med-textmindre3

Plats och identitet

I dagarna tre, mellan den 14 och 16 november, arrangerar Arkitektur- och designcentrum för första gången filmdagar. Vi visar både spel- och dokumentärfilmer som tar upp aktuella frågor inom våra ämnen.

 
I linje med temat för utställningen Vem är staden arrangerar Arkitektur- och designcentrum tre filmdagar om ”plats och identitet”. Programmet innehåller en blandning av spel- och dokumentärfilmer som tar upp aktuella frågor inom våra ämnen. Vad händer till exempel med en stad som måste flyttas (Kiruna)? Eller en stad som går i konkurs (Detroit)? Och vad säger en spelfilm som utspelar sig i en så kallad ”gated community” om vår allt mer segregerade värld? Vissa av filmvisningarna byggs på med samtal och presentationer.
I pauserna mellan filmerna kan du pusta ut och ta en lunch eller fika i Café Blom. I anslutning till caféet hittar du vår ”Black box” där vi visar kortfilmer hela helgen. Korfilmerna som visas är:  Staden och jag (Moa Junström),  Angered Boxing Club ( Hanieh Namvar, Louise Andersson,  Katyan Barraza Merino,  Arvid Hillberg, Katia Ibarra, Doreal Williams,  Niclas Lindahl), Fullt ös bostadslös ( Konstnärsgruppen Paxa och Kulturföreningen Bussfolken), Here and there (Paula Urbano) samt filmer från Fanzingo.

 

Mer info.This entry was posted in news. Bookmark the permalink.