Works / Mapping the Unjust City in Guest Room Marabouparken

Gästrummet:

Mapping the Unjust City / Vem äger staden?

25 januari–28 april 2019

Mapping the Unjust City / Vem äger staden är ett tvärdisciplinärt samarbete som handlar om att undersöka kartläggningar, motberättelser och visualisering som medvetandehöjande möjligheter i relation till den byggda miljön. Genom att titta på osynliga lager i staden, som ägandeförhållanden och relationen mellan offentligt och privat, så öppnas samtal om vem staden är till för och vad den skulle kunna vara.

Gruppen har bland annat gjort en kartläggning av lokala centrum längs Stockholms tunnelbanelinjer som under 2018 ställs ut som en del av utställningen Public Luxury på Arkdes.

I gästrummet på Marabouparken kommer de bland annat att arbeta med utveckling av ett digitalt verktyg för insamling av data om torg, samt fokusera särskilt på berättelser om de köpcentrum i Sundbyberg som nyligen sålts ut och bytt ägare.

Gruppens medlemmar är Elof Hellström, grafisk formgivare Maryam Fanni, landskapsarkitekt Åsa Johansson, curator Sarah Kim och konstnär Paula Urbano.This entry was posted in news, News. Bookmark the permalink.