Works / IDÉ:IDAG @ Skf/Konstnärshuset

IDÉ:IDAG

ID:I Galleri jubileumsutställning 20 år

Öppettider: ons-lörd kl. 12-16

För 20 år sedan öppnade ID:I galleri sina portar på Tjärhovsgatan 19 i Stockholm och har sedan dess varit en aktiv del av det lokala konstlandskapet genom att vara ett ständigt nav i det som utgör en konstnärsdriven scen. Galleriets sammansättning har förändrats organiskt över tid och består idag av 27 medlemmar tillika konstnärer som driver utställningsverksamheten ihop. För jubileumsutställningen har ID:I bjudits in att ta plats i Stora galleriet på SKF/Konstnärshuset. Idén bygger på att aktörer i den konstnärsdrivna scenen (som också SKF/Konstnärshuset utgör en del av) med fördel kan stötta varandra och är starkare tillsammans då scenen ibland orättvis försummas av den mediala blicken. Utställningstiteln “Idé:idag” pekar på att det är ID:I Galleris nuvarande formation som står i blickfånget; medlemmarna nu, trådar i deras konstnärskap och galleriets verklighet som det står idag.

Curatorer: Ashik Zaman och Alida Ivanov.

Konstnärer:  Anna Nyberg, Anna RidderstadAnnelie WallinBeatrice HanssonDan Lageryd, Henrik BrandtIvar Hagren/Weronika Bela,  Marjolaine LombardMona Petersson, Paula UrbanoÅsa Andersson-BromsHillside Projects (Emily Berry Mennerdahl och Jonas Böttern)Alexander MoodJohanna SchartauSnežana Vučetić BohmTobias Sjödin, Helena Pehrsson, Helén SvenssonIngrid JonssonIsak SundströmJohan Wiking, Linda Karlsson, Sookyoung Huh och Örjan Wallert.

SKF/Konstnärshuset har stöd från Kulturrådet och Stockholms stad.This entry was posted in Home, news, Uncategorized. Bookmark the permalink.