Works / Vantans proportioner

proportioner1 proportioner2 proportioner3 proportioner4 proportioner5 proportioner6proportioner7

Utställningen ”Väntans proportioner” tar plats i både MAN – Museum Anna Nordlanders utställningsrum och i Nordanåparken. Med utgångspunkt i sitt möte med Flyktingen, en man som efter år av förföljelse och dödshot flytt till Sverige, berättar Paula Urbano en historia om väntan, att leva i ovisshet och vad det innebär att vara fri.

Datum: 2015-05-20 – 2015-09-06

Ort: Skellefteå

Plats: MAN:s utställningshall, Nordanå

På ett större plan väcker Paula Urbanos utställning också frågor och funderingar om oss som en del av samhället. Hur formas våra liv av det samhälle och det system vi lever i? Vilka möjligheter har vi att styra våra drömmar och vår framtid, särskilt vid de tillfällen då samhället runt omkring oss säger att vi kan eller?

I sitt konstnärskap utforskar Paula Urbano frågor som rör identitet, migration och plats. Med sina verk, som omfattar foto, film och installation, hoppas hon att de ska fungera som katalysatorer för samtal om identitet, representation och vad rasism är eller kan vara. Att öppna upp för grubblerier som gör det lättare att prata om existensiella frågor i vardagen.

Paula Urbano är född i Huddinge och verksam i Stockholm. Hon har en magisterexamen i konst från Konstfack. Hon har medverkat i utställningar ibland annat Buenos Aires, Miami, Santiago de Chile, Stockholm och Katrineholm. Hennes filmer har visats, förutom på museer och gallerier, på festivaler som Oberhausen Shot Film Festival och Göteborgs Internationella Filmfestival.

Arrangör: MAN

 

 

 This entry was posted in works. Bookmark the permalink.